Ruaje këtë postim
Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Na ndiqni me email - Follow by Email - Merrni njoftime për postimet e reja

Ruaje këtë postim

“Çka na paralajmërojnë problemet me gjëndrrat tiroide” plus 4 more femra.net

loading...

“Çka na paralajmërojnë problemet me gjëndrrat tiroide” plus 4 more femra.net


Çka na paralajmërojnë problemet me gjëndrrat tiroide

Posted: 08 Oct 2016 12:33 AM PDT

gjendrat-tiroide-kujdes-paralajmerojne

Mjeku i njohur gjerman dhe psikoterapeut Dr. Ruediger Dahlke thotë se çdo sëmundje në të vërtetë është mesazh i shpirtit tonë për ato pjesë që ne nuk i pëlqejmë dhe duam ti largojmë, kurse do të duhej t'i pranojmë. Sëmundja është një lajmëtar që tregon se çfarë don shpirti ynë nga ne. Ja se çka na thonë problemet me gjëndrrat tiroide.

Gjëndrrat tiroide kërkojnë maturim

Problemet me gjëndrrat tiroide janë të lidhura me zhvillimin gjegjësishtë maturimin. Paraqesin nevojë të madhe për zgjërim, oreks të pangopur për jetën, nevojë për sukses. I përjetojmë sikur diçka po na mbytë apo shtrëngon rreth qafës. Megjithatë, mund të janë një shenjë e lakmisë dhe pritjeve të tepërta nga vetja.

Sëmundja e gjëndrrave tiroide mund të na tregojë se frikësohemi mos po lëmë diçka. Pikërisht ashtu siç i thot emri, ajo tenton vazhdimisht të na shtojë gatishmërinë për siguri dhe mbrojtje, për këtë paralajmëron edhe për konflikte. Në disa raste, kjo sëmundje simbolizon zhgënjim për dëshirën e paplotësuar që për dikë të jemi të varur, së pari për prindërit dhe më vonë për partnerët me të cilët vrapojmë. Simptomatologjia tregon për dëshpërim, përmbajtje ndjenjash dhe frikë nga vdekja.

Çfarë duhet bërë

Duhet zgjuar nevojën e ndrydhur për rritje dhe zgjerim. Për të arritur këtë, duhet të lëvizim, të rrisim ritmin, të jemi vigjilent dhe të shfrytëzojmë mundësitë që na janë dhënë, të guxojmë të luftojmë dhe të arrijmë kulmin. Problemet me gjëndrrat tiroide pasqyrojnë dallimin mes frikës nga vdekja dhe dëshirës së madhe për sukses dhe veprim. Duhet pranuar panikun, por megjithatë duhet lejuar veprimin.

Të sëmurët sëmundja i thërret të qëndrojnë në qendër të jetës personale me të gjitha kapacitetet e tyre. Lironi energjinë e burgosur në sëmundje dhe kyçeni në luftën për jetë! Funksioni i zvogëluar i gjëndrrave tiroide tregon në largimin nga bota e jashtme, fshehjen pas mureve të trasha dhe mungesën e qëndrimit në tokë.

Kërkoni mbrojtje dhe tërhiquni në vete, kërkoni hapësirë të mbrojtur për meditim dhe me vetëdije lejoni të ndodhë ajo që duhet të ndodhë. Shkurtoni bishtat e vjetër dhe përballuni me përkohshmërinë./femra.net/

 

Der Beitrag Çka na paralajmërojnë problemet me gjëndrrat tiroide erschien zuerst auf femra.net.

9 aplikacione të prindërve për mbikëqyrje të fëmijëve në internet dhe pajisjet inteligjente

Posted: 08 Oct 2016 12:30 AM PDT

aplikacione-prinder-teknologji-mbikqyrje

Sa herë ka ndodhur që fëmijët tuaj të preokupuar me lojra dhe argëtime në tabletët dhe telefonat inteligjente harrojnë për obligimet dhe detyrat e tyre? A mundeni thjeshtë të kontrolloni interesat dhe veprimtaritë e tyre në pajisjet dixhitale të cilët, të jemi të sinqertë, janë bërë pjesë e domosdoshme e jetës së tyre?

Aplikimet për prindërit

Për fat të mirë, në treg gjatë kohë ekziston një gamë e tërë e aplikacioneve të thjeshta, instalimi i të cilëve i lejon prindërve qasje dhe kontroll mbi aktivitetet e fëmijëve të tyre në tableta dhe telefona inteligjentë.

Lojrat, shikimi i filmave, dëgjimi i muzikës, thjeshtë “surfing” në internet, por edhe shmangia e të gjitha llojeve të përmbajtjeve të papërshtatshme, tani nuk do ta largojnë vëmendjen nga mësimi, stërvitjet, përqëndrimi në klasë apo drekës së përbashkët familjare. Kohërat dhe trendet po ndryshojnë, por a dëshironi të vazhdoni ti mësoni me sukses fëmijët tuaj për respektin dhe përgjegjësitë, jeni të detyruar të përshtateni me ta.

Më poshtë po ju sjellim një përshkrim të disa aplikacioneve për prindërit me të cilët vëmendjen e fëmijëve nga ekranet e vogla shumë më lehtë do ta orientoni në angazhimet e tyre të përditshme dhe në momentet kur nuk ndodhen pranë jush.

Dinner Time Plus (për Android dhe iOS)

Me këtë aplikacion shumë të thjeshtë prindi nga smartfoni i tij mund ta kujtoj fëmijën e tij se është koha për pushim apo mësim, të shkojë në shtrat apo për drekën dhe darkën e përbashkët. Në kohën e caktuar aplikacioni në telefonin e fëmijës bllokon aktivitetin e tij të deriatëhershëm dhe e paralajmëron se, për shembull, është koha e gjumit.

Aplikacioni Dinner Time Plus ofron prindërve edhe një numër të mundësive të tjera, që nga vendosja e afateve kohore për përdorimin e aplikacioneve të caktuara dhe tërë smartfonin apo tabletin, përmes ekranit se çfarë po bën tani fëmija juaj në pajisjen e tij deri në bllokimin e aplikacioneve të caktuara në kohë të caktuar, për shembull, gjatë kohës së mësimit.

Mobicip (për Android, iOS, Mac dhe Windows)

Aplikacioni Mobicip është po aq efektiv për smartfonë, si dhe kompjuterë tavoline dhe laptop. Ky aplikacion i mundëson prindërve monitorimin e historikut të shikimit të përmbajtjeve të internetit, si dhe përdorimin e programeve të ndryshme. Nëse është e nevojshme me Mobicip mund të caktoni përkufizime kohore për përdorimin e përmbajtjes së veçantë, si dhe të bllokoni përmbajtje të papërshtatshme për fëmijën tuaj.

Funksionimi i aplikacionit është projektuar përmes definimit të filtrit, gjegjësisht tre niveleve të mundshme të filtrimit, strikt, maturi dhe pjekuri, të cilët fëmijës i përcaktojnë mënyrën e qasjes në internet, si dhe sasinë dhe disponueshmërinë e përmbajtjes së caktuar.

Mama Bear (për Android dhe iOS)

Mama Bear ofron një shumëllojshmëri të shërbimeve dhe një varg të niveleve të kontrollit dhe mbrojtjes së fëmijëve tuaj. Me këtë aplikacion mund të monitoroni përmbajtjen dhe veprimtarinë e tyre në rrjetet sociale, por edhe ti lexoni të gjitha mesazhet tekstuale hyrëse dhe dalëse.

Aplikacioni Mama Bear mundet në çdo kohë të ju zbulojë edhe ku ndodhet fëmija juaj, në sajë të shërbimit të lokalizimit në hapsirë. Një nga avantazhet e mëdha të këtij aplikacioni në krahasim me të ngjashëm që janë në treg, është aftësia që përmes tij të mbroni fëmijën në rrugë.

Në fakt, nëse fëmija është në lëvizje, makinë apo autobus, Mama Bear regjistron shpejtësinë e lëvizjes dhe ju alarmon nëse ajo shpejtësi është mbi kufirin e lejuar.

Screen Time (për Android, iOS dhe Windows)

Screen Time i mundëson çdo prindi që përmes smartfonit të tij të përcaktojë sasinë e kohës që fëmijët e tyre do ta kalojnë të preokupuar me aplikacione të ndryshme. Përmes Screen Time lehtë përcaktohet lista e atyre aplikacioneve që do të ket fëmija rregullisht në dispozicion, por edhe lista e atyre që përdorimi i të cilave do të jetë i kufizuar, veçanërisht në kohën e mësimit, apo të bëhen gati për të fjetur.

Duke përdorur Screen Time prindërit munden përkohësisht të ndalojnë ndonjë aplikacion të veçantë, apo plotësisht ta bllokojnë, të kontrollojnë se cilët aplikacione fëmijët i kanë marrë në pajisjet e tyre dhe ti miratojnë para se të fillojë instalimi i tyre. Komoditeti i aplikacionit është se përmes një llogarie mund të kontrollohen numër i pakufizuar i pajisjeve.

My Mobile Watchdog (për Android dhe iOS)

Siguria e fëmijëve në botën e vërtetë dhe virtuale është një prioritet për çdo prind të përgjegjshëm. Edhe një tjetër aplikacion që prindërve i mundëson kontrollin e fëmijëve është My Mobile Watchdog. Këtë kërkesë e karakterizon një ndërfaqe e thjeshtë nga e cila me përzgjedhje përcaktohet lloji i kontrollit.

Kurse përmes My Mobile Watchdog merrni qasje të shpejtë për mesazhet tekstuale, kontaktet, oraret e thirrjeve, mund ta kufizoni qasjen në aplikacionet dhe faqet e internetit, gjeo-lokatori në çdo kohë zbulon se ku ndodhet fëmija juaj dhe shumë gjëra tjera.

Pumpic (për Android dhe iOS)

Pumpic është gjithashtu një aplikacion që ofron një gamë të mundësive për kontrollin e fëmijëve në kohën që ata kalojnë me tabletë apo smartfon. Aplikacioni regjistron të gjitha thirrjet hyrëse dhe dalëse, si dhe mesazhet dhe on-line bisedat përmes, Facebook, WhatsApp, Viber dhe Skype.

Përmes Pumpic mund të keni një vështrim në dosjet e shkarkuara, madje edhe imazhe dhe video të regjistruara. Pronarët e sistemit iOS kanë në dispozicion edhe një risi, e kjo është monitorimi i një pjese të përmbajtjes së ruajtur dhe publikuar në iCloud të popullarizuar.

Net Nanny (për Android, iOS, Windows dhe Mac)

Net Nanny ofron përdoruesve tri karakteristika themelore të aplikacioneve për prindërit: përkufizimin e filtrimit, monitorimi i aplikacioneve dhe përmbajtjes sociale, si dhe kontrollin e kohës së shpenzuar mbi aplikacionet apo vetë pajisjen.

Ajo që e bën këtë aplikacion të ndryshëm nga ata të ngjashmit që ofron tregu është filtri efikas për pastrimin e përmbajtjeve vulgare dhe ofenduese. Përderisa disa aplikacione bllokojnë e tërë faqen në të cilën mund të gjenden komente vulgare dhe ofenduese, Net Nanny nuk e kufizon qasjen në zona të tilla, por me sukses kufizon dukshmërinë e komenteve për fëmijët tuaj.

K9 Web Protection (për Android, iOS, Mac dhe Windows)

Ky aplikacion është plotësisht pa kosto, por kjo nuk do të thotë se ofron më pak mundësi se shërbimet e ngjashme komerciale. K9 Web Protection ofron mundësinë e bllokimit të përmbajtjes së internetit nga më shumë se 70 kategori të ndryshme, të cilat përfshijnë përmbajtje të papërshtatshme, si pornografi, bastore dhe kazino, faqe që nxisin dhunë, racizëm dhe përhapin gjuhën e urrejtjes.

Përdoruesve gjithashtu ofron krijimin e listave të sigurta me përmbajtje me përmbajtje ku mund të keni gjithmonë qasje, si dhe ato ku qasja është e ndaluar përgjithmonë, në kohë reale krijon përshkrimin e përmbajtjes ku hyni në internet … K9 Web Protection përdorë Blue Coat, një nga sistemet më kualitative të mbrojtjes në internet nga të gjitha llojet e kërcënimeve.

Mobile Fence (për Android)

Mobile Fence është edhe një tjetër aplikacion instalimi i të cilit do të ju zvogëlojë shqetësimin për kohën gjersa fëmijët tuaj zbaviten me përmbajtje në smartfone. Përdorimi i këtij aplikacioni ju mundëson të përcaktoni planin ditor dhe javor të përdorimit të smartfoneve, gjegjësisht, që më parë, mund t'i programoni se cilat përmbajtje dhe kohëzgjatjen që do të jetë në dispozicion për fëmijët tuaj.

Këtu kemi edhe një mjet shumë të fuqishëm për identifikimin e përmbajtjeve të papërshtatshme të internetit të cilat bllokohen, pikërisht si edhe aplikacionet e padëshirueshme. Përmes Mobile Fence dhe gjeo-lokatorit të tij në çdo kohë mund të shihni se ku ndodhet fëmija juaj.

Këtë aplikacion e përdorin edhe shkollat në tabletët e tyre me qëllim të bllokimit të qasjes në përmbajtjet e faqeve të internetit që nuk janë në shërbim të programit mësimorë, por edhe kompanitë të cilat dëshirojnë t'i shkëpusin punonjësit e tyre nga përdorimi i përmbajtjeve argëtuese në vendin e punës./femra.net/

 

Der Beitrag 9 aplikacione të prindërve për mbikëqyrje të fëmijëve në internet dhe pajisjet inteligjente erschien zuerst auf femra.net.

Mënjanoni frikën me anë të buzëqeshjes!

Posted: 08 Oct 2016 12:05 AM PDT

buzeqeshja-jete-menjanoni-friken-

Për tu përballur më lehtë me vështirësitë e jetës, psikoterapeuti Ruediger Dahlke na këshillon që çdo ditë të praktikojmë stërvitje të të qeshurit.

Sa herë që buzëqeshim, trupi ynë sekreton endorfin, të ashtuquajtur hormon të lumturisë, dhe për këtë interpretimi i realitetit tonë mund të bëhet pozitiv pa marrë parasysh se çfarë janë rrethanat.

Provoni ushtrimin e mëposhtëm:

Mbyllni sytë, sillni në mendje situatën në të cilën keni qenë shumë të lumtur dhe ky kujtim ju provokon buzëqeshje. Imagjinoni se si buzëqeshja vjen nga thellësitë dhe hyn në sytë tuaj dhe fytyrën që bëhet më e butë, më e ëmbël. Dërgoni buzëqeshje në zemër dhe paramendoni se si do të hapet për të. Ndjeni se si zona përreth zemrës zgjerohet dhe relaksohet. Merrni frymë me qetësi dhe në mënyrë të barabartë, dhe imagjinoni se si zemra juaj përhapë ëmbëlsi. Përfundoni ushtrimin dhe mbajeni këtë ndjenjë në jetën e përditshme.

Nëse, megjithatë, përballeni me ndonjë situatë të frikshme, imagjinoni se si ta buzëqeshni dhe e përshëndetni frikën. Kështu, nuk do të ju pushtojë dhe dominojë frika, por do të kalojë dhe zhduket./femra.net/

 

Der Beitrag Mënjanoni frikën me anë të buzëqeshjes! erschien zuerst auf femra.net.

Hydrocolon detoxifikimi apo banjo e brendshme

Posted: 08 Oct 2016 12:00 AM PDT

banjo-brendshme-Hydrocolon- detoxifikimi

E dimë se toksinat e akumuluara në organizëm mund të çojnë në bllokime fizike dhe emocionale, prandaj rregullisht një herë në vit apo më shpesh ndjekim programet e detoksifikimit. Efikasiteti i tyre është i padiskutueshëm, por nëse dëshironi të liroheni nga toksinat e depozituara në zorrën e trashë për pastrimin e tërë organizmit ose për shkak të sëmundjes, ndërmerrni një hap më tutje. Provoni detoksifikimin hydrocolon ose banjën e brendshme. Që të shpjegojmë se si dhe pse ajo ndihmon, është e nevojshme që të shikojmë funksionin e zorrëve tona.

Zorra e trashë nuk është vetëm pjesë e rëndësishme e sistemit për eliminimin e mbetjeve, por edhe mbron organizmin nga shkaktarë të ndryshëm të sëmundjeve, kurse në të për vite akumulohen mbeturina në formën e baktereve, fecese të akumuluara dhe gazrave të cilët me procesin e dekompozimit shndërrohen në masë toksike. Një person mesatar mund të ketë në zorrën e trashë nga 3 deri në 7 kilogram të këtyre substancave të cilat, kur trupi bëhet i tejngopur dhe nuk mund t'i eliminojë në rrugë natyrale, fillojnë ta helmojnë organizmin. Për lirimin e shtresave të grumbulluara toksike shërben terapia hydrocolon, metodë e thjeshtë dhe pa dhimbje e spastrimit të zorrës së trashë, në të cilën uji i ngrohtë, i filtruar, përmes pajisjeve, në mënyrë plotësisht  higjienike pastron dhe largon toksinat e depozituara.

Kjo metodë ndihmon te gjendjet shëndetësore siç janë: fryerje, keqtretje, gastrit, dhimbje koke dhe migrena, dhimbje kronike në nyje, ndryshim disponimi, puçrra fytyre, alergji, Candida kërpudhat, celuliti, trashje … Pas disa trajtimeve (varësisht nga personi) trupi është në formë më të mirë, ndjehet rritje e energjisë, metabolizmi është i përshpejtuar, imuniteti i forcuar, rrjedha e gjakut bëhet më e mirë, zvogëlohet niveli i triglicerideve dhe kolesterolit, kurse ndjehemi të pastruar edhe shpirtërisht. Gjatë trajtimit, organizmi shpesh lirohet edhe nga toksinat emocionale-mendore dhe vjen deri te lirimi i bllokadave të mëparshme./femra.net/

 

Der Beitrag Hydrocolon detoxifikimi apo banjo e brendshme erschien zuerst auf femra.net.

Eliza Hoxha me dedikim për të gjitha gratë që luftojnë kancerin e gjirit [Video]

Posted: 07 Oct 2016 08:11 AM PDT

loading...

Tjerat postime

Acid citrate dextrose (1) Acidet yndyrore (1) Acidi folik (2) Acidi hoalurinik (1) Acidi neuraminik (1) Aciditeti (2) Aciditeti i lukthit (1) Acidoza (1) Acidoza metabolike (1) Acidoza respiratore (1) Acne Rosacea (1) Acquired immune deficiency syndrome (1) Acromegalia (2) Acute lymphoblastic leukemia (1) Acute myeloblastic leukemia (1) Adaptimet qelizore (1) Adenoma (1) Adherenca (2) Adoleshenca (1) Adult T-cell leukemia (1) Aerobilia (1) Aftet (1) Aknet (3) Aktina (2) Akulli (2) Akupunktura (2) Alergjia (6) Algat blu të gjelbërta (1) Alkaloza metabolike (1) Alkooli (1) Alopecia (1) Alotipia (1) Alveolat (1) Aminosheqernat (1) Analiza e radiografisë së kraharorit (1) Analizimi i radiografisë së mushkërive (1) Anamneza (11) Ananasi (2) Anatomia (137) Anatomia e komblikut (1) Anatomia Patologjike-Patologjia (29) Andropauza (1) Anemia (6) Anemia sideropenike (1) Anesteziologjia (1) Anesteziologjia dhe Reanimacioni (1) Angina pectoris (1) Angiografia (1) Angiografia renale (1) Ankthi (3) Anoreksia (2) Antibiotiket (3) Anticoagulant (1) Antidiabetikët oralë (1) Antigen (1) Antigjeni (2) Antigjeniteti (1) Antihiperlipidemikët (1) Antihipertenzivët (1) Antioksiduesit (4) Antitrupat (1) Antritrupat (1) Aortografia (1) Apertura pelvis inferior (1) Apheresis (1) Aphersis (1) Aplastic anemia (1) Arkiva (3) Arra (4) Arrat (2) Arteriografia (1) Artritit reumatoid (3) asazha e ezofagut (1) Asciti (1) Asfiksia (2) Aspirina (3) Astma (5) Ataku kardiak (1) ATP (1) Atrofia (1) Auskultimi (1) Auskultimi i zemrës (1) Autizmi (5) Autologous (1) Autopsia (1) Avokado (5) Bajamet (3) Bakteriet (1) Bananet (5) Barku (1) Barnat (7) Barnat në shtatzëni (1) Bazofilet (2) Bebet (1) Bebëzat (1) Belbëzimi (1) Beta-bllokatorët (1) Biokimi (38) Biokimia klinike (4) Biokimia Mjekësore (1) Biologji (15) Bishtajat (1) Bizelja (3) Blood (3) Blood component (1) Bollguri (1) Boronica (5) Boronicat (2) Borziloku (2) Botulizmi (1) Bradikinina (1) Brenga (1) Brokoli (9) Bronhografia (1) Buffy coat (1) Bustina (1) Buzeqeshja (1) Çaji i gjelbërt (1) Çaji i zi (1) Çajrat (2) Campylobacter jejuni (1) Caput Medusae (1) Cefalgjitë (1) Celulari (1) Celuliti (2) Chronic lymphoblastic leukemia (1) Chronic myeloblastic leukemia (1) Cikli i Krebsit (1) Cikli menstrual (4) Cikli qelizor (1) Ciklizina (1) Cirroza (1) Cirroza alkoolike (1) Cirroza biliare (1) Cirroza e mëlçisë (2) Cirroza kardiake (1) Cirroza metabolike (1) Cirroza posthepatike (1) Cistat (1) Cistografia (1) Cistoureterografia (1) Citrate phosphate dextrose (1) Çokollata e zezë (1) Colitis acuta (1) Columna vertebralis (1) Çrregullimet Skizoafektive (1) Çrregullimi depresiv madhor (1) Dafina (1) Dalja e dhëmbëve (1) Dardha (1) Dëgjimi (1) Dehidrimi (1) Deksametazoni (1) Demenca (1) Depresioni (12) Depresioni psikotik (1) Depresionin postpsikotik (1) Dermatologjia (6) Dermatology (1) Dhembet (7) Dhëmbët (2) Dhimbja (4) Dhimbja e fytit (1) Dhimbja e gjoksit (1) Dhjami (1) Diabeti (11) Diagnoza (8) Diagnoza diferenciale (1) Dializa (1) Diarra virale (1) Diarrea (5) Diarrea e udhëtarëve (1) Dielli (3) Dieta (17) Difuzioni (3) Difuzioni i gazrave (1) Difuzioni i lehtesuar (2) Difuzioni i thjeshte (2) Difuzioni pasiv (1) Digjestioni (1) Dioksidi i karbonit (1) Diplegjia (1) Distribuimi apo shperndarja e barnave (1) Diuretikët tiazidik (1) Dizenteria Bacilare (1) Djathi (3) Djersitja (2) Domatet (4) Domeni specifik (1) Dosja e pacientit (1) Dredheza (2) Dridhja e duarve (1) Drithërat (1) Droga (1) Drogat (1) Duedenografia hipotonike (1) Duhani (15) Eberthella typhi (1) Ebola (4) Ecja (2) Eczema herpeticum (1) Edema e mushkërive (1) Efektet anësore (1) Ego (1) Egzocitoza (1) Ekuilibri (1) Ekzaminime (4) Ekzaminimi Kardiovaskular (1) Ekzaminimi me radioizotope (1) Ekzaminimi neurologjik (2) Ekzaminimi neurologjik i nervave kranial (1) Ekzaminimi pediatrik (1) Elektrokardiograme (5) Eliminimi i barnave (1) Embolia (1) Embriologji (1) Emfizema mediastinale (1) Encephalitis (1) Enderrat (1) Endocitoza (1) Endokrinologjia (6) Endoskopia (1) Enët e gjakut (2) English Medical (68) Enteritis (1) Enzimet (2) Eozinofilet (1) Epidemiologji (20) Epidemiologjia (1) Epidemiologjia e Koleres (1) Epilepsia (6) Epiteli (1) Epiteli boshtor (1) Epiteli ciliar (1) Epiteli i shtresuar (1) Epiteli kubik (1) Epiteli oral (1) Epiteli pseudoshtresor (1) Epitopi (1) Era e gojes (3) Erizipela (1) Eshterat (1) Eshtrat e gjymtyrës së sipërme (1) Eshtrat e kokës (1) Eshtrat e kraharorit (1) Ethet e buzeve (1) Ethet hemorragjike (1) Ethet hemorragjike Denge (1) Ethet hemorragjike Junin (1) Ethet hemorragjike Krime Kongo (1) Ethet hemorragjike Machupo (1) Ethet hemorragjike me sindrom renal (1) Ethet hemorragjike virale (1) Etiologjia (6) Eukariotët (1) Fagocitet (1) Fagocitoza (3) Faktoret e kancerogjenezës (1) Familja (1) Fara e zezë (1) Farat e lulediellit (1) Farmakogjenetika (1) Farmakokinetika (1) Farmakologjia (12) Farmakologjia Klinike (14) Farmakoterapia (1) Fasulja (3) Feferonat (1) Fëmija (4) Femrat (7) Fermentimi (1) Fertiliteti (2) Fertiliteti mashkullor (1) Fetusi (2) Fibrilacioni atrial (2) Fibrilacioni ventrikular (1) Fibroza (1) Fiku (1) Filma rentgen (2) Filtrimi (1) Fistulografia (1) Fiziologji Patologjike (8) Fiziologjia e njeriut (59) Flateri atrial (1) Floket (6) Flokët (1) Foramen infrapiriforme (1) Fosfori (1) Foshnja (2) Fraktura (1) Fraktura kraniale (1) Frekuenca e pulsit (1) Fremitus tactile (1) Frika (2) Fruktoza (1) Frustracioni (1) Frutat (4) Fruthi (6) Fryerja e barkut (1) Frymëmarrja (3) Ftoi (2) Fyti (1) Fytyra (5) Galaktoza (1) Galaktozamina (1) Galaktozemia (1) Galeria Mjekesore (3) Gastroduedenografia (1) Gastroenteritis acuta (1) Gastroenterologjia (1) Gërhitja (1) Geriatria (1) Gihti (1) Gjakderdhja (1) Gjaku (6) Gjëndrrat (1) Gjenetika Humane (18) Gjinekologjia (18) Gjiri (3) Gjuha (1) Gjuha gjeografike (1) Gjumi (15) Glikokalisi (1) Glikoliza (1) Glositi migrues (1) Glukoza (2) Glukozamina (1) Gluteni (1) Goditja nga dielli (1) Goja (1) Granuloma e kërthizës (2) Gripi (3) Grup interaktiv në Facebook (1) Grupet e gjakut (2) Guret ne veshka (1) Hapteni (1) Harresa (1) Heksozaminat (1) Helmimet ushqimore (1) Hemangioma (1) Hemangioma e kapakut të sipërm të syrit (1) Hematologjia (2) Hemiplegjia (2) Hemofilia (1) Hemoroidet (1) Hemorragjia cerebrale (1) Hemorragjia intrakraniale (1) Hemorragjia nga goja (1) Hepatitet (1) Hepatitet Virale (2) Hepatiti (4) Hepatiti A (8) Hepatiti C (1) Hepatiti E (1) Heqja e peshës (1) Heroina (1) Herpes Zoster (2) Herpesi labial (2) Hidratimi (1) Hidrokortizoni (1) Higjena (7) Higjiena e ushqimit (1) Hiperbilirubinemia (1) Hiperbilirubinemia fiziologjike (1) Hiperkalemia (1) Hiperlipidemia (1) Hiperplazia (1) Hipertensioni (9) Hipertensioni portal (1) Hipertermia (1) Hipertrofia (1) hipervitaminoza (1) Hipofiza (1) Hipokalemia (1) Hipotensioni (1) Hipovitaminoza (1) Histamina (1) Histeria (2) Histero-salpingografia (1) Histologjia e Njeriut (1) Histologjia-Preparatet (8) Hithrat (2) Holoenzima (1) Homeostaza (1) Hormonet (1) Hormonet e stresit (1) Hudhra (7) Hulumtime (1) Humbja e peshes (16) Hurmat (1) Hydrocephalus (1) I posalinduri (3) Ibuprofeni (1) Idiotipia (1) Ikteri hepatik (1) imazhe radiologjike (1) Imuniteti (3) Imuniteti humoral (2) Imuniteti i fituar (1) Imuniteti i lindur (1) Imuniteti jospecifik (1) Imuniteti qelizor (2) Imuniteti specifik (2) Imunogjenetika (1) Imunogjeniteti (1) Imunoglobulinat (1) Imunologjia (39) Indi dhjamor (2) Indi lidhor (1) Indi lidhor fijengjeshur (1) Indi lidhor fijeshkrifet (1) Indi limfoid (2) Indi muskulor (2) Indi nervor (1) Infarkti (4) Infeksionet (3) Infeksionet pulmonare (1) Infeksioni urinar (2) Infertiliteti (1) Influenca (1) Informatika Mjekësore (4) Ingjestioni (1) Inkubacioni (1) Insektet (1) Insomnia (1) Inspeksioni (3) Insulina (1) Irigografia (1) Izotipia (1) Japanese encephalitis (1) Jeta artificiale (1) Jodi (2) John Hopkins (1) Jonet e Kaliumit (1) Kaça (1) Kafazi i kraharorit (1) Kafeja (10) Kajsia (1) Kakao (1) Kalciumi (2) Kalikreina (1) Kaliumi (7) Kamomili (2) Kanabisi (1) Kanceri (39) Kanceri i gjirit (9) Kanceri i lekures (1) Kanceri i pankreasit (1) Kanceri i qafës së mitrës (1) Kandidiaza orale (1) Kanella (2) Kapjet e Leopoldit (1) Karbohidratet (1) Kardiokirurgjia (1) Kardiologjia (5) Kariesi (2) Karota (4) Karrigia (1) Kemotaksa (2) Kerca e hijalines (1) Kerca elastike (1) Kërpudhat (2) Kërthiza (1) Keshilla (55) Kikiriku (3) Kimioterapia (1) Kirurgjia (2) Kivi (5) Klinika (3) Klonimi (1) Klori (1) Koagulimi i gjakut (1) Kockat (2) Koenzimat (1) Kokaina (2) Kokoshkat (1) Kolangiografia intravenoze (1) Kolangiografia postoperatore ose operatore (1) Kolangiografia transhepatike perkutane (1) Kolangiopankreatografia endoskopike retrograde (1) Kolecistografia orale (1) Kolera (13) Kolesteroli (5) Kolli (1) Kombliku (1) Komplementi (3) Komplikimet (2) Komplikimet e Kolerës (1) Komunikimi (1) Koncentrimi (1) Kondroitin sulfati (1) Konflikti primar (1) Kontraceptivët (1) Kontraceptivët oralë (1) Kontraksioni i muskujve (2) Kontrasti (1) Konverzioni (1) Kopra (1) Kordoni umbilikal (1) Kortikosteroidet (1) Kortizoni (1) Kosi (5) Krimbi (1) Kripa (4) Kualiteti i lëkurës (1) Kuize (11) Kujtesa (7) Kumbulla (4) Kungulli (1) Kuriozitete (1) Lajme (134) Lajthia (1) Lakra (1) Laktoza (2) Latanti (2) Lekura (5) Lëkura (1) Lemza (4) Lëngu i thanave (1) Leukemia (1) Leukoplakia (1) Leukoplakia orale (1) Leukoza (1) Lëvizjet (1) Lidhja neuromuskulare (1) Ligjerata (2) Limfocitet (1) Limoni (11) Lindja (1) Lipotimia (1) Lizozomet (1) Lodhja (6) Lodhja pranverore (1) Lukthi (3) Luleshtrydhe (1) Lumturia (1) Lupus Erythematosus (1) Lupusi (1) Lymph (1) Lythat (1) Magnezi (1) Majdanozi (4) Makroelementet (2) Makrofagët (1) Mamografia (2) Manaferra (2) Mandarina (2) Manovrat e Leopoldit (1) Marijuana (3) Martesa (1) Masat antropometrike (1) Maska (8) Mastiti (1) Mastocitet (1) Masturbimi (3) Matja e shytpjes së gjakut (1) Mediatorët (1) Medulla spinale (1) Megaureteri (1) Mejoza (3) Meklozina (1) Mëlçia (2) Membrana qelizore (1) Memory (1) Mengjesi (1) Meningjiti (1) Menopauza (2) Menstruacionet (1) MERS (1) Mësime mjekësore (2) Metabolizmi (3) Metaplazia (1) Midhjet (1) Migrena (7) Migrena me aurë (1) Migrena pa aurë (1) Mikrobet (2) Mikrobiologji (23) Mikrobiologjia (6) Mikrobiologjia fiziologjike (1) Mikrobiologjia genetike (1) Mikroelementet (2) Miofibrili (1) Miologjia (8) Miozina (2) Mitoza (4) Mitra (2) Mjalta (7) Mjedrat (2) Mjekesi Familjare (1) Mjekesi interne (7) Mjekësi interne (22) Mjekësi sociale (2) Mjekësia Urgjente (1) Mjekët (1) Mjekimi (6) Mjekra (2) Molla (9) Monocitet (1) Monoplegjia (2) Monosaharidet (1) Morbus Basedow (2) Morbus Crohn (1) Morbus Graves (1) Mosha e kockave (1) Mosha e mesme (1) Mosha gestative (1) Mosha parashkollore (1) Mosha shkollore (1) Moti (1) Motoneuronet (1) Motoneuroni periferik (1) Motoneuroni qëndror (1) Multivitaminat (1) Mungesa e hekurit (2) Muscle (1) Mushkëritë (5) Mushkonjat (2) Mushmolla (1) Muskujt (14) Muskujt e lëmuar (1) Muskujt kardiak (1) Muskujt skeletik (4) Muskulatura e Lëmuar (1) Muskulatura e Zemrës (1) Muskulatura skeletike (2) Myasthenia Gravis (9) Mycoplasma (1) Nafta (1) Nativi i abdomenit (1) Natriumi (3) Nauzea (1) Ndarja qelizore (2) Ndihma e parë (3) NDIHMA URGJENTE MJEKSORE (1) Ndotja e ajrit (2) Nefrologjia (4) Nefropatia diabetike (1) Nekroza (1) Nekroza yndyrore (1) Neonatologjia (5) Neoplazma (1) Neostigmina (1) Nervat e kokes (3) Nervat kranial (1) Nervi motor (1) Nervoza (1) Neuralgjia (1) Neuralgjia glossofaringeale (1) Neuralgjia Trigemale (1) Neurastenija (5) Neurofibromatoza (1) Neurologji (48) Neurologji me Neuropsikiatri (73) Neuroradiologjia (1) Neuroza (9) Neuroza hipohondrike (1) Neuroza histerike (3) Neutrofilet (1) Ngacmimi refleksiv (1) Ngacmueshmëria (1) Nitroglicerina (1) Njeriu (1) Nuhatja (1) Nyjet (1) Obeziteti (4) Obstetrika (13) Oftalmologjia (4) Oksigjeni (1) Omega 3 (7) Omphalitis (1) Onkologjia (4) Optimizmi (1) Organizmi (4) Orgazma (1) Orizi (1) ORL dhe Kirurgjia e Kokës dhe e Qafës (1) Ortopedia (1) Ortoreksia nervore (1) Osmoza (3) Ossa cranii (1) Ossa membri superioris (1) Ossa thoracis (1) Osteoarthritis (1) Osteologjia (1) Otorinolaringologjia (6) Ovulacioni (1) Pagjumësia (2) Palca e kuqe (1) Palpacioni (1) Pamje klinike (18) Paniku (1) Pankreasi (1) Panxhari (1) Papa testi (2) Papaja (1) Paracetamoli (6) Paraliza (1) Paralizat (1) Paralysis (1) Parandalimi (2) Paraplegjia (2) Parazitologji (4) Parazitologjia (1) Pasazha e zorrëve të holla (1) Pasqyra klinike (5) Patatja (1) Patogjeneza (5) Patogjenza (1) Patologjia (1) Pediatria (137) Pediatrics (1) Pemphigus vegetans (1) Përballja me kancerin (4) Perimet (3) Perimet jeshile (1) Perimetri i kokës (1) Periudha embrionale (2) Periudha fetale (2) Periudha neonatale (1) Periudha postnatale (1) Periudha prenatale (2) Perkusioni (2) Pesha trupore (2) Peshku (3) Pesticidet (1) pH (1) Pielografia retrograde (1) Pijet (8) Pijet energjike (1) Pikat e auskultimit (1) Piperi i zi (1) Piridostigmina (1) Pjepri (1) Pjeshka (1) Placenta (1) Plakja (4) Plazma e gjakut (1) Pneumonia (3) Pneumoperitoneumi (1) Pneumotoraksi (1) Pneumotoraksi spontan (1) Polymialgia rheumatica (1) Portokalli (3) Potenciali i aksionit (1) Potenciali i veprimit (1) Potenciali membranor (1) Prednizoloni (1) Pregnancy (1) Presioni arterial (1) Presioni i gjakut (5) Probiotikët (1) Problemet me sy (1) Problemet mendore (1) Profilaksa (1) Prognoza (2) Prokariotët (1) Proliferimi Tumoral (1) Propedeutika (1) Prostata (2) Prostoglandinet (1) Psikiatria (2) Psikologjia (3) Psikoza (3) Psikoza Maniako-Depresive (1) Psikozat endogjene (1) Psoriasis (1) Puna (2) Puna e zemrës (1) Punime shkencore (6) Pyetje (1) Pyetje dhe pergjigje (2) Pytje dhe Pergjigje (12) Qarkullimi i gjakut (2) Qeliza (8) Qelizat (1) Qelizat dhjamore (1) Qelizat e gjakut (1) Qelizat e lëkurës (1) Qelizat e syrit (1) Qelizat gjëndërore (1) Qelizat kancerogjene (1) Qelizat kockore (1) Qelizat limfatike (1) Qelizat mediatore (1) Qelizat nervore (1) Qelizat seksuale (1) Qelizat staminale (2) Qelizat tumorale (1) Qelizat vrasëse natyrale (1) Qendra per avancimin e studimeve (2) Qendra për avancimin e studimeve (1) Qepa (8) Qepa e kuqe (1) Qepa e re (1) Qershia (3) Qeshja (1) Quadriplegjia (2) Qumeshti (2) Radioaktiviteti (1) Radiografia (1) Radiografia kontrolluese (1) Radiografia krahasuese (1) Radiografia native (1) Radiografia standarde (1) Radiologjia (15) Radioskopia (1) Raste Klinike (4) Raste Klinike të ndryshme (1) Reaksionet imunologjike (1) Reaksionet kimike (1) Reaksioni i aglutinimit (1) Reaksioni i fiksimit te komplementit (1) Reaksioni imunologjik i tipit I (1) Reaksioni imunologjik i tipit II (1) Reaksioni imunologjik i tipit III (1) Reaksioni imunologjik i tipit IV (1) Reaksioni imunologjik i tipit V (1) Receta (8) Reflekset (2) Refleksi kërkimbuzor (1) Refleksi i kapjes (1) Refleksi i Moros (1) Refleksi i qëndrueshmërisë aktive (1) Refleksi i Robinsonit (2) Refleksi i thithjes (1) Refleksi natyror për ecje (1) Rehabilitation (1) Respiracioni (1) retesira izotonike (1) Reumatologjia (3) Rezistenca (1) Rezonanca magnetike (1) Riprodhimi (2) Rozmarina (1) Rrepa (1) Rritja (3) Rritja e dhëmbëve (1) Rritja e kokës (1) Rrugët e frymëmarrjes (1) Rrushi (3) Saharoza (1) Salmonella (1) Salmonella typhi (1) Salmoneloza (1) Salmoni (2) Sarkomera (1) Sauna (2) Seksi (6) Selino (1) Semiologjia (1) Sëmundja e Alzheimerit (1) Sëmundja e sheqerit (1) Sëmundjet (4) Sëmundjet e lëkurës (1) Sëmundjet e zemrës (1) Semundjet infektive (103) Sëmundjet kardiake (1) Septikemia (1) Serotonina (1) Shafrani (1) Shalqiri (1) Shega (2) Shendeti (884) Shëndeti (1) Shëndeti mendor (1) Shenja Brudzhinski (2) Shenja e Kernigut (1) Shenjat (5) Shenjat e meningjitit (2) Shenjat Meningjeale (3) Sheqeri (5) Sherebela (1) Shigellat (1) Shigelloza (9) Shikimi (1) Shoku (1) Shprehi (1) Shqisa (1) Shqisa e ekuilibrit (1) Shqisa e shijimit (1) Shqisa e shikimit (1) Shqisa e të dëgjuarit (1) Shqisa e të nuhaturit (1) Shqisa e të pamurit (1) Shqisat (2) Shtatzania (10) Shtatzënia (1) Shtylla kurrizore (1) Shtypja e gjakut (3) Simptomat (5) Sinapsa (1) Sindroma Raynaud (1) Sipërfaqja trupore (1) Sistemi gastrointestinal (1) Sistemi kardiovaskular (1) Sistemi muskulor (1) Sistemi nervor (2) Sistemi osteo-artikular (1) Sistemi respirator (5) Sitemi muskulor (1) Sjellja (2) Skara (1) Skarlatina (1) Skeleti (1) Skizofrenia (6) Skizofrenia hebefrene (1) Skizofrenia katatonike (1) Skizofrenia paranoide (1) Skizofrenia simplex (1) Soda e bukes (1) Speca të mbushur me djath (1) Sperma (2) Spermatozoidet (2) Spinaqi (4) Sporti (1) Staphylococcus aureus (1) Status Epilepticus (1) Statusi epileptik (1) Statusi neurologjik (1) Steriliteti (1) Sterilizimi (1) Stomaku (3) Stomatologjia (2) Streptokokoza (1) Stresi (11) Stresi post traumatik (1) Studime (5) Substancat narkotike (1) Sulfuri (1) Sulmi ne tru (4) Sulmi ne zemer (2) Surfaktanti (1) Surfaktanti alveolar (1) Susami (1) Syri (3) Sytë (1) Tabes Dorsalis (1) Tachicardia (1) Tahikardia sinusale (1) Teknologjia (2) Telefoni (1) Temperatura (4) Tensioni (1) Terapia (1) Teratogjeneza (1) Terminlogji Mjekesore (7) Terminology (43) Tershera (2) Tërshëra (1) Teste (14) Teste mjekësore (4) Teste nga Fiziologjia e njeriut (2) Testi i Coombs-it (1) Testi i Papanikolaut (1) Testosterone (1) Tetanusi (1) Tetralogjia Fallot (1) Tetraplegjia (1) Tetrisi (1) Thenie mjekesore (1) Thinjat (2) Thumbimet (1) Tifoja abdominale (13) Tifoja e zorrëve (13) Tjera (10) Tkurrja (2) Toksinat (2) Tomografia e kompjuterizuar (1) Tomografia konvencionale (1) Tonusi muskular (2) Trajtimi (3) Trakti urogjenital (1) Trangujt (2) Transfusion (1) Translatimi (1) Transmetimi (1) Transmisioni sinaptik (1) Transplantimi (2) Transporti aktiv (2) Transporti i CO2 (1) Transporti i O2 (1) Traumat (1) Traumatologjia (1) Tretesira hipertonike (1) Tretesira hipotonike (1) Tretja (2) Trombocitet (1) Trombocitopenia (1) Tromboembolia (1) Tromboza (1) Troponina (1) Trupi (2) trupore (1) Truri (12) Tuberkulozi (2) Tularemia (1) Tumoret (1) Tumori (7) Uji (8) Ulçera gastrike (1) Ultrazëri (1) Uria (1) Urina (1) Urinimi (1) Urografia intravenoze (1) Urologjia (1) Urthi (1) Ushqimi (41) Ushqimi i detit (1) ushtrime mjekesi interne (8) Ushtrime nga neurologjia (4) Ushtrime nga Patologjia (1) Ushtrime nga Pediatria (1) Ushtrimet (7) Uthulla (1) Uthulla e mollës (1) Vagina (1) Vaji (2) Vaji i kokosit (1) Vaji i peshkut (1) Vaji i ullirit (5) Vaksinat (3) Variçella (1) Vdekja (5) Venat (1) Venat varikoze (4) Veshët (1) Veshi (1) Veshka policistike (1) Veshkat (3) Vetmia (3) Vetullat (1) Vezet (4) Vezoret (1) Vibrio Cholerae (1) Vibrio parahemoliticus (1) Video (6) Video shkencore (15) Viral infection (1) Virus (1) Viruset (2) Virusi HIV (1) Virusologjia (2) Vitamina A (1) Vitamina C (5) Vitamina D (7) Vitamina E (2) Vitamina K (1) Vitaminat (14) Vjellja (2) Xhemi (1) Xhenxhefili (2) Yersinia enterocolitica (1) Yndyrat (1) Zbulime (23) Zemra (14) Zjarri i natës (1) Zorra e trashë (1)

Postimet sipas alfabetit